Добродошли Радио Вишеград

АДРЕСА: Вука Караџића бб. 73240 Вишеград

ТЕЛЕФОН: +387 (58) 630-511

Добродошли Радио Вишеград |

Previous slide
Next slide

 

Млада академска сликарка Тијана Јоксимовић, након бројних групних, у свом граду отворила је прву самосталну изложбу истакавши да је ријеч о дјелима која представљају дио али, како каже, и наставак истраживања започетих на мастер студијима.

„У тим истраживањима централно мјесто заузима природа и њене боје које се осликавају на површини воде“, каже млада умјетница.

Плавој и зеленој, доминантним бојама чистоће воде додала је и црвену као упозоравајућу за учестало загађење природе.

„Црвена боја је упозорење и позив свима нама да се преиспитамо колико доприносимо немилом загађењу природе“, кажа Јоксимовићева.

Технички организатор Градске галерије Маја Шиниковић каже да су мотиви изложбе логичан слијед живота младе умјетнице.

„Ријеч је о младој особи, а имајући у виду да живи у граду на двије ријеке те да је академско звање стекла у прелијепом Требињу није ни чудо што је њен мотив вода“, казала је она.

Вишеградска Градска галерија, у овој години, по трећи пут отворила је своја врата за поставку умјетничких радова, рекла је директор ове установе Наташа Ђурић нагласивши да слиједе бројне изложбе, као и традиционална августовска ликовна колонија.

Тијана Јоксимовић 2022. године завршила је основне студије, смјер сликарство, на Академији ликовних умјетности у Требињу гдје је 2023. године завршила и други циклус студија.

О.Марковић