Добродошли Радио Вишеград

АДРЕСА: Вука Караџића бб. 73240 Вишеград

ТЕЛЕФОН: +387 (58) 630-511

Добродошли Радио Вишеград |

Previous slide
Next slide
   Трећи  Зборник пјесничко-прозних   радова  под називом „Сањарења поред Дрине“  промовисан  је вечерас у малој сали Културног центра Иво Андрић у Вишеграду.

Ријеч је о Зборнику који на више од 170 страна доноси 70 радова од 14 аутора, обједињених од оних најмлађих до ветерана писане ријечи, приложених поводом 18 година од оснивања Друштва “Мост”.


Рецезент Зборника Раде Вучићевић је истакао да књига “Сањарења поред Дрине” представља капитално издање Удружења књижевника „Мост“ из Вишеграда, који ће бити дио историјске књижевности , не само овог града него и Републике Српске.


Говорећи о историјату Друштва „Мост“, један од његових оснивача Славко Хелета је рекао да је кроз овај књижевни клуб до сада прошло преко стотину пјесника и књижевних стваралаца, који су захваљујући преданом раду Друштва успјели да објаве бар по једну књигу поезије, прозе.

 Од прије четири године  књижевни клуб  Мост  из Вишеграда делује  при  Српском културно-просвјетном Друштву –Просвјета.            

Хелета наводи да   су активности везане за  рад  овог удружења  највише  се развијале и опстајале захвајујући  финасијској  подршци  општине Вишеград.

Друштво љубитеља писане ријечи „Мост“ основано је у јануару 2005. године, у циљу окупљања вишеградских пјесника и приповједача свих узрасних доби, који су се активно укључили у писање српске поезије.

М.Андрић