Добродошли Радио Вишеград

АДРЕСА: Вука Караџића бб. 73240 Вишеград

ТЕЛЕФОН: +387 (58) 630-511

Добродошли Радио Вишеград |

Previous slide
Next slide

У Градској галерији у Вишеграду данас је отворена изложба фотографија под називом „Најљепша земља на свијету“, а ради се о фотографијама које приказују пејзаже из Руске федерације.

Аутор изложбе Мирољуб Милинчић, директор Центра руског географског друштва у Србији каже да су у Вишеграду по први пут изложене фотографије које су пристигле на конкурс које ово друштво расписује од 2015. године. Вишеградска јавност имала је прилику да погледа  фотографије из седмог и осмог циклуса „Најљепша земља на свијету.

„На овај конкурс сваке године  се јави између 70 и 100 хиљада аутора, а број пристиглих фотографија некада буде и 200 хиљада“ каже Милинчић.

Он додаје да је Руско географско друштво једно од најстаријих на свијету, основано је 1845. године од стране царске породице Романов, док је први предсједник друштва био велики кнез Константин Романов.

„Од тада па до данас, на челу овог друштва увијек су били водећи људи било из царске породице, било политике или економије Русије. Од 2009. године предсједник друштва је Сергеј Кужегетович Шојгу док је предсједник савјета покровитеља Владимир Владимирович Путин“ истакао је Милинчић .

Изложба руских фотографија у Градској галерији отворена је поводом обиљежавања Дана руских добровољаца у Вишеграду.

М.Кусмук