Добродошли Радио Вишеград

АДРЕСА: Вука Караџића бб. 73240 Вишеград

ТЕЛЕФОН: +387 (58) 630-511

Добродошли Радио Вишеград |

Previous slide
Next slide

Буџетом општине Вишеград за ову годину предвиђено је 260 000 конвертибилних марака за финансирање спортских клубова из овог града.

Начелник општине Младен Ђуревић каже да су данас потписани уговори о финансирању за ову годину  са представницима  спортских клубова.

„Поред редовних средстава из буџета ми током године помажемо спорт и кроз друге видове као што је организација многобројних спортских манифестација те одлазак наших спортиста у друге градове на такмичења“ рекао је Ђуревић.

Он је исткао да су у Вишеграду увелико у току припреме за МОСИ које ће следеће године бити овде одржане и када се очекује да наш град угости преко 3000 спортиста.

„Ускоро почињемо са припремним радовима како би до јула следеће године сви спортски терени у нашој општини били спремни за  такмичење, а и да би показали како Вишеград може да буде добар домаћин и организатор једног овако великог догађаја“ додао је Ђуревић.

Обрад Гејак, секретар Карате клуба „Дрина“ захвалио се општини Вишеград на издвојеним средствима за овај клуб те истакао да ће она бити утрошена у бројна такмичења на којима учествују вишеградски каратисти и одакле се увијек враћају са освојеним медаљама.

Предсједник Бициклистичког клуба „Маунти бајк“ Игор Мучибабић рекао је да ће средства из буџета бити утрошена за организацију „МТБ“ маратона који се одржава сваке године у септембру.

„Ове године очекујемо рекордан број учесника из Србије и БиХ. Наши бициклисти овог викенда учествују на „Флеш“ маратону који се вози 24 сата у дужини од 360 километара, а циљ је у Вишеграду“ додао је Мучибабић.

Уговори о финансирању потписани су са свих 14 спортских клубова колико их је регистровано у нашој општини.

М.Кусмук