Добродошли Радио Вишеград

АДРЕСА: Вука Караџића бб. 73240 Вишеград

ТЕЛЕФОН: +387 (58) 630-511

Добродошли Радио Вишеград |

Previous slide
Next slide

Из Андрићграда у Вишеграду данас је стартовала трећа етапа Међународне бициклистичке трке „Београд-Бања Лука“.

Преко 170 бициклиста из свих крајева свијета започело је трећу етапу трке са стартом код споменика Петру Петровићу Његошу у Андрићграду, а затим ће преко Рудог и Рогатице наставити до Јахорине.

Владимир Куваља, један од организатора трке рекао је да су се у Вишеграду данас окупили бициклисти од Аустралије до Америке, те да је овај град уз Јахорину и Требиње једна од три најзначајније туристичке локације у Републици Српској.

„Вишеград се данас показао као изузетан домаћин, људи који овде живе заједно са начелником општине препознају значај једног оваквог догађаја који шаље поруку препознатљиве туристичке дестинције не само у Републици Српској него и шире“ рекао је Куваља.

Он је истакао да су такмичари синоћ стигли у Вишеград, имали су времена да се одморе пред данашњу трку која се може назвати и краљевска етапа јер их очекује веома напоран пут до Јахорине.

„Из Вишеграда они иду у Рудо, затим слиједе Рогатица, Соколац, спуштање у Пале преко Романије и након тога пењање на Јахорину“ додао је Куваља.

Након интонирања химни Републике Српске и Републике Србије учеснике трке поздравио је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић који је рекао да је задовољство бити домаћин такмичарима једног оваковог догађаја.

„Ово је још један догађај који повезује Србију и Републику Српку и доказује да Дрина није граница између нашег народа. Свакако ћемо и у наредном периоду подржавати овакве догађаје, а све у циљу што боље промоције нашег града“ рекао је Ђуревић.

На 18. Међународној бициклистичкој трци „Београд-Бања Лука“ између осталих уествују репрезентације из Србије, Канаде, Америке, Италије, Словачке, Њемачке, Француске, Филипина, Хрватске, Словеније и других.

Ове године у трку је укључено 17 градова и општина у Србији и Републици Српској, а Вишеград је један од њих.

Последња етапа трке  је на програму сутра и вози се од Добоја до Бања Луке.

М.Кусмук