Добродошли Радио Вишеград

АДРЕСА: Вука Караџића бб. 73240 Вишеград

ТЕЛЕФОН: +387 (58) 630-511

Добродошли Радио Вишеград |

Previous slide
Next slide

Ријека Дрина и њене притоке у горње -дринском сливу порибљене су са 2.200 млађи поточне пастрмке и 3.000 млађи шарана и то захваљујући средствима предузећа “Хидроелектране на Дрини” а на основу обавеза према еколошкој дозволи и водној сагласности.

Директор овог предузећа Недељко Перишић рекао је да испуњавајући обавезу стратешких докумената из еколошке дозволе, управа вишеградске хидроелектране је и ове године издвојила средства за порибљавање Дрине и њених притока на подручју : Вишеграда, Рудог, Рогатице, Новог Горажда , Чајнича и Фоче.

“Овакве активности имају позитиван утицај на богатство рибљим фондом али и на спортски риболов,који је веома заступљен у Вишеграду”, наводи Перишић. ”

Ријека Дрина је интересантна риболовцима из региона и надамо се да ћемо и овим активностима подстаћи људе да долазе у Вишеград и да и на тај начин поспјешимо туристички развој”, истакао је начелник Вишеграда Младен Ђуревић.

Заштита и брига о рибљем фонду су међу приоритеним задацима еколошког удружења за заштиту вода “Дринска језера”.

Предсједник овог удружења Александар Којић захвалио је менаџменту “Хидроелектране на Дрини” која редовно обогаћује рибљи фонд Дрине.

“Због несавјесних рибокрадица, који не бирају средства за улов дринске рибе, редову контролу и надзор над Дрином обављају чланови рибочуварске службе.

Којић истиче Дрину као једну од најљепших ријека у Европи која је богата Младицом коју називају краљица Дрине , а њено богатство се мјери стаништем пастрмаке, шарана, сома, липљана, шкобаља, а нешто мање има кркуше, клијена и мрене.

М.Андрић

.